Samen naar de top!
Een berg beklim je niet alleen...

In januari 2000 startte ik mijn bedrijf ad culmen op. Deze Latijnse naam koos ik omdat dit ‘naar de top’ betekent. Voor mij staat deze naam ook voor ‘doel en resultaat behalen’. Met mijn ervaring wil ik u helpen bij het behalen van de doelstellingen van uw organisatie; uw organisatie naar de top begeleiden. Een berg beklim je nu eenmaal niet alleen!

Het werken binnen bank-en verzekeringswezen was niet mijn eerste keus. Vanaf mijn 15e werkte ik al in de HORECA. Eerst als bijbaantje naast school. En na de opleiding Hotelmanagement fulltime. Mijn droom was een eigen hotel of anders minstens een eigen restaurant. Totdat het werk niet meer paste in combinatie met mijn privé leven. Ik stopte bij mijn toenmalige werkgever en ging werken via het uitzendbureau; op zoek naar wat ik nog meer zou kunnen.

Zo kwam ik terecht bij UAP-Nederland voor een tijdelijke opdracht als datatypiste en later als medisch secretaresse. Als snel bleek dat ik affiniteit had met het orde op zaken brengen, structureren van de werkprocessen en het opzetten van de administratieve organisatie. Liep een afdeling na de aanpassingen goed? Dan mocht ik door naar de volgende afdeling. In het begin voelde dat als ‘je bent bedankt, we hebben je niet meer nodig’. Totdat ik inzag dat daar blijkbaar mijn kracht lag. En ik juist gewaardeerd werd om wat ik realiseerde.

Eind 1999 werd UAP-Nederland overgenomen door AXA Verzekeringen. Onze vestiging werd opgeheven. Ik mocht blijven en aan de slag gaan als teammanager bij de hoofdvestiging. Toen maakte ik de keuze om niet mee te gaan en te starten als zelfstandig consultant. Tenslotte wilde ik altijd al zelfstandig zijn. Al was het eerder in een ander soort dienstverlening. Mijn doel was om andere organisaties te helpen op de gebieden die ik me tijdens mijn tijd bij UAP-Nederland eigen had gemaakt: procesmanagement en informatie-analyse. En zo ontstond mijn bedrijf ad culmen.

In de loop van de jaren heeft mijn expertise zich uitgebreid. Door het werken in projecten rolde ik in andere functies. En zo werd ik breed inzetbaar.

Manon Kooijmans-Pieters
eigenaar ad culmen

Aanbevelingen

  • Manon is een gedreven professional die gaat voor resultaat plus dat beetje extra wat door klanten zo gewaardeerd wordt. Ze is communicatief zeer vaardig, accuraat, heeft oog voor de juiste details en bezit de kwaliteiten om op een creatieve manier ideeën te genereren, uit te werken en te realiseren."

  • Manon is een prettige collega om mee samen te werken. Zij zorgt voor sfeer in teamverband en legt gemakkelijk contacten op alle niveaus binnen een organisatie. Haar enthousiasme zorgt voor beweging in de omgeving waarbinnen zij opereert."  • Manon heeft in haar professionele loopbaan veel ervaring opgedaan in diverse lijn- en projectfuncties. Haar gedrevenheid, analytische capaciteiten en het vermogen om hoofd- van bijzaken te onderscheiden, hebben een aantoonbare meerwaarde gebracht. Zij zit in haar kracht wanneer er een duidelijk doel of verandering voor ogen is. Zij weet als geen ander mensen te verbinden, daarmee te komen tot concrete afspraken en de juiste spirit en faciliteiten te bieden om de gestelde doelen te halen.”

  • Manon is zeer betrokken, resultaatgericht en flexibel. Ze is een uitstekende waardecreërende toevoeging geweest gedurende haar opdracht.”
  • Manon is toegankelijk, punctueel, vasthoudend, betrokken, dedicated en plezierig in de omgang. Ze heeft inlevingsvermogen, kennis en kunde. En bij haar geldt ‘afspraak is afspraak’. Haar rapportage van testresultaten en aanbevelingen is helder, grondig en overzichtelijk. Ik zal haar altijd positief aanbevelen bij anderen.”  • Manon geeft bruikbare vakkundige adviezen op het gebied van processen en procesbeheersing.”

  • Manon levert goede kwaliteit en heeft een hoge integriteit. Ze is van toegevoegde waarde door haar praktijkervaring en mensenkennis.”
  • De combinatie ‘Manon van ad culmen’ en ‘Market Scan’ is perfect."

  • Manon is analytisch en gedreven. Haar grootste kracht is het verbinden van mensen. Ze is daar ook pro actief mee bezig. Is er een issue? Dan zorgt zjij ervoor dat die mensen samen aan tafel komen en dat er concrete afspraken worden gemaakt. Dit is niet alleen heel praktisch maar zorgt ook voor een optimaal resultaat.”  • Manon maakt zich de productinhoudelijke materie snel eigen en kan juist daardoor ook goed dwarsverbanden leggen tussen techniek en business. Ze is goed met mensen en zorgt er daardoor ook voor dat ze voor haar (vaak) een paar metertjes extra lopen dan voor een gemiddelde ander.”